MITEN KVD AUTOHUUTOKAUPPA TOIMII?

Kaikki kvdcars.com-sivuston autot myydään eri päivinä päättyvissä huutokaupoissa tai kiinteään hintaan. Näet, kuinka moni osallistuu tarjouskilpailuun ja paljonko he tarjoavat. Tarjoukset korottuvat 500 kruunun portaissa eli ostaja ei koskaan maksa autosta yli 500 kruunua enempää, kuin kulloisellakin hetkellä voimassa oleva korkein tarjous. Tarjouksen tekeminen edellyttää rekisteröitymistä käyttäjäksi.

Jokaisella huutokaupalla on päivämäärä ja kellonaika, jolloin huutokauppa päättyy. Päättymisaika löytyy auton myynti-ilmoituksesta. Jos tarjous tehdään juuri ennen huutokaupan päättymistä, huutokauppaa jatketaan 3 minuutin ja 30 sekunnin jaksoissa. Huutokauppa päättyy vasta, kun uusia tarjouksia ei tehdä 3 minuutin ja 30 sekunnin sisällä.

Tarjouskilpailuun osallistuminen

Huutokauppa alkaa auton lähtöhinnasta, joka kerrotaan auton myynti-ilmoituksessa. Tarjouksia voi korottaa 500 SEK portaissa tai tehdä niin sanotun enimmäistarjouksen.

Enimmäistarjous tarkoittaa, että ilmoitat enimmäishinnan, jonka haluat maksaa autosta. Jos tarjouksesi kohteena olevalle autolle on meneillään olevassa huutokaupassa korkein, nousee tarjouksesi automaattisesti 500 kruunulla, mikäli joku muu tarjoaja tarjoaa nykyistä tarjoustasi enemmän.

Jos joku tarjoaja on tehnyt enimmäistarjouksen ja toinen tarjoaja tekee täsmälleen samansuuruisen enimmäistarjouksen, ensin tarjouksen tehnyt tarjoaja johtaa tarjouskilpailua. Molemmat tarjoukset ovat kuitenkin näkyvissä ja jos uusi tarjous tehdään ennen huutokaupan päättymistä, huutokauppaa jatketaan vielä 3 minuuttia ja 30 sekuntia.

Varaushinta

Varaushinta on vähimmäishinta, jonka myyjä pyytää autosta. Varaushinta on piilotettu tarjoajilta, mutta kaikki tarjoajat näkevät, kun se on saavutettu.

Jos tarjoukset eivät ylitä varaushintaa ja minulla on korkein tarjous, voinko silti ostaa auton?

Tämä riippuu siitä, päättääkö myyjä myydä autonsa alle varaushinnan. Huutokaupan päätyttyä otamme sinuun yhteyttä korkeimman tarjouksen tekijänä ja sen jälkeen olemme yhteydessä myyjään selvittääksemme, olisiko hän kiinnostunut myymään auton tarjoamallasi hinnalla.

Kiinteä hinta

Osa autoista on tarjolla kiinteään hintaan. Tämä tieto (Fixed price) on ilmoitettu autolistalla ja auton myynti-ilmoituksessa. Klikkaa tällaisen auto tiedoissa kohtaa ”reserve the car” ja lähetä meille yhteystietosi. Sinuun otetaan yhteyttä seuraavan 24 tunnin kuluessa. Auton varanneita voi olla useampia ja mikäli
emme tavoita sinua, otamme yhteyttä muihin ostotarjouksen tehneisiin varausjärjestyksessä.

Välityspalkkio

Maksat auton hinnan lisäksi välityspalkkion. Jokaisen auton välityspalkkio on ilmoitettu auton myynti-ilmoituksessa. Välityspalkkion suuruus riippuu auton hinnasta.

Auton KVD-tarkastus

Kaikille autoille on tehty perusteellinen KVD-tarkastus, jossa ammattilaiset tarkastavat ja koeajavat auton. Tarkastuksen tulokset kerrotaan auton myynti-ilmoituksessa. Kaikki vahingot dokumentoidaan huolellisesti.

Toimintakonseptimme perustuu siihen, että auto on niin selkeästi kuvattu, ettei autoa tarvitse nähdä paikan päällä. Siinä tapauksessa, että dokumentointi ei vastaa auton kuntoa autoa noudettaessa/vastaanotettaessa, sinulla on oikeus peruuttaa ostos.

Huomaa, että emme voi tarjota auton koeajoa.

Mitä teen, jos ongelmia ilmenee auton ostamisen jälkeen?

Ota yhteyttä reklamaatio-osastoomme. Reklamaatiot tulee tehdä kirjallisesti. Ne on helpointa lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen: [email protected]

Muista toimittaa meille auton rekisterinumero, kuvaus siitä, miten virhe ilmenee, ja täsmennä, oletko huomauttanut tästä autoa noudettaessa. Olemme luonnollisesti kiinnostuneita myös muista tapauksen kannalta merkityksellisistä tiedoista ja olosuhteista.

Voitettu auto

Jos annoit korkeimman tarjouksen huutokaupan päättyessä, olet voittanut tarjousprosessin ja saat asiasta vahvistuksen sähköpostitse.

Turvallinen maksu

Maksat ostamasi auton hinnan asiakastilillemme, josta siirrämme maksun auton myyjälle. Näin maksuprosessi on yksinkertainen ja turvallinen sekä sinulle ostajana että auton myyjälle.

Auton vienti toiseen maahan

Suurin osa kvdcars.com-sivustolla myydyistä autoista on vientikelpoisia, mutta eivät kuitenkaan kaikki. Auton myynti-ilmoituksesta kohdan “Car facts” alta kohdasta “Other information” löydät tiedon, jos auto on vientikelpoinen. Valitsemalla ”Can be exported” hakukriteereistä voit helposti etsiä kaikki autot, jotka voidaan viedä. Täältä voit etsiä myös ALV-vähennyskelpoisia autoja. Nämä tiedot löytyvät kohdasta ”Other information”.

Kvdcars ei vie ajoneuvoja Venäjälle tai Valko-Venäjälle

Venäjän Ukrainan hyökkäyksen vuoksi Kvdcars ei tällä hetkellä vie ajoneuvoja Venäjälle tai Valko-Venäjälle.

Rekisteröinnin poistaminen, maksaminen, kuljetus ja nouto

Ostettujen autojen rekisteröinti Ruotsiin perutaan ja rekisterikilpi poistetaan toimestamme. Emme järjestä väliaikaisia rekisteröintejä tai rekisterikilpiä. Helpoin tapa on antaa kuljetusliikkeen noutaa auto ja kuljettaa se haluttuun maahan.

Maksu ja nouto

Maksu tulee suorittaa kahden arkipäivän kuluessa pankkisiirrolla. Emme voi tarjota pankkilainamaksua vientiautoille.

CMR-dokumentaatio

Asiakkaan vastaanottaessa autoa hänen tulee allekirjoittaa ja leimata kansainvälinen rahtikirja (CMR) ja toimittaa se KVD:lle. CMR-dokumenttia vastaan auton dokumentit toimitetaan kuriiripostina asiakkaalle.